Jean Ray: Kárhozott istenek

galaktika_khiMegjelent a Galaktika Fantasztikus Könyvek legújabb kötete, Jean Ray Kárhozott istenek című regénye, a Metropolis Media gondozásában! Az eredetileg Malpertuis címet viselő alkotás a klasszikus fantasztikus irodalom egyik korai mesterműve, a szerzőjét sokan H. P. Lovecrafthoz hasonlítják.

Gent városának egy eldugott utcájában áll egy hatalmas, baljóslatú villa, amelyet a környékbeliek csak úgy emlegetnek: Malpertuis, a gonosz háza. Lakója különös vénember, aki a mendemondák szerint több száz éves, de immár közeledik életének végéhez. A pletyka úgy tartja, a házba nem e világi hatalmak vannak bezárva, és elszabadulásukat csupán a vénember varázsereje gátolja.

Quentin Moretus Cassave, az állítólagos varázsló azonban megírta végrendeletét, és most maga köré gyűjti családtagjait, hogy ismertesse velük annak tartalmát. Garantáltan nem mindenki fog örülni örökségének, sőt még hálát adhatnak az égnek, ha sikerül ép bőrrel elhagyniuk a hátborzongató villát.

A Jean Ray álnéven alkotó Raymundus Joannes de Kremer a 20. századi flamand irodalom klasszikusa, aki H. P. Lovecraftot idéző fantasztikus történeteivel vált világhírűvé. Élete fő művéből, a Kárhozott istenekből film is készült, Orson Wellesszel a főszerepben.

http://galaktikabolt.hu/termek/jean_ray_karhozott_istenek.html

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Jean Ray: Kárhozott istenek

Vélemény, hozzászólás?