Star Wars – Halálosztag

Szeretitek a Star Wars világát? És a zombitörténeteket? Ha ezek a témák nem idegenek tőletek, akkor ajánlom elolvasásra Joe Schreiber könyvét, a Szukits Könyvkiadónál nemrégiben megjelent Halálosztagot, vagy eredeti címén a Star Wars – Death Troopers-t.

Miről is szól a könyv?

A Birodalom börtönhajója, a Tisztogató ötszáz elítéltet szállít. Gyilkosok, rablók, lázadók és tolvajok, köztük Han Solo és Csubakka várja, hogy elérjék célállomásukat, egy fegyenctelepet. Az Ismeretlen Régiók mélyén, egy üres szektorban járnak, amikor a hajtóműveik hirtelen meghibásodnak. Szerencsére a közelben rátalálnak egy elhagyatottnak tűnő csillagrombolóra. Két felderítő osztagot is átküldenek, de csak az egyik tér vissza. Hamarosan az is kiderül, hogy a visszatérők szörnyű betegséggel fertőzték meg a Tisztogató utasait.

Meglepő dolog, hogy a Birodalom csak úgy sodródni hagy az űrben egy drága pénzen felépített csillagrombolót, melyen tízezer, jól kiképzett birodalmi katona szolgál. A börtönhajóról átszálló kutatóegység tagjai csodálkoznak is, hogy nem találnak senkit a hatalmas hajón. Aztán a megszerzett hajtómű-alkatrészekkel visszamennek saját hajójukra – ez az első, és a legfőbb hiba, amit elkövetnek.

Ez azonban csupán a kezdet. A maroknyi túlélőnek rá kell ébrednie, hogy nem a betegség jelenti a legnagyobb veszélyt számukra. A csillagromboló fedélzetén sosem látott borzalmak várják őket: halottak térnek vissza az élők közé, hogy csillapítsák éhségüket. Megindul a versenyfutás az életben maradásért, és semmi sem garantálja, hogy a halál a legrosszabb, ami az élőkkel történhet…

A börtönhajó megfertőződik a zombivírussal, majd – jobb választás híján – néhány, a betegségre immunis túlélő, köztük a még csak piti csempésznek számító Han Solo és Csubakka átszáll a csillagrombolóra. Ezután megkezdődik a Star Wars környezetbe helyezett Resident Evil – Kaptár történet, ahol a nemrég még a Birodalmat szolgáló élőholtak rárontanak a jobb sorsra érdemes főszereplőkre. A hátralévő oldalakon véres-nyálkás-sikoltozós zombi-akció-csillagok háborúja eseményeknek lehetünk tanúi, melyek itt-ott talán kissé gyomorforgatóak, ám Joe Schreiber mégis olyan jól írta meg a történetet, hogy a könyv gyakorlatilag letehetetlen. A történet nem túl vidám, mégsem nélkülöz némi happy endet, hiszen ha mindenkit kiirtanának a könyvben, akkor ki mentené meg néhány év múlva Luke Skywalkert a Halálcsillagnál?

A Halálosztaghoz hasonló könyveket az ember általában nem a filozofikus mélységű történet, vagy a részletesen kidolgozott szereplők miatt veszi a kezébe. Ettől függetlenül hangulatos, szórakoztató olvasmánnyal van dolgunk, melyet ajánlok minden Star Wars rajongó figyelmébe.

This entry was posted in Horror, Sci-fi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?