A Világegyetem Vándorló Vámpírjai

avagy antológia a X. Lidércfény pályázatra beérkezett novellákból.

Vámpírok

A Lidércfény Online kulturális magazin látogatói, illetve Facebook oldalunk követői bizonyára emlékeznek még, hogy 2019. augusztus elején kiírtuk X., „A Világegyetem Vándorló Vámpírjai” című pályázatunkat. A kiírásban azt ígértük, hogy amennyiben a pályázatra megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű érkezik, akkor azokból egy e-book-ot készítünk. Bár több alkotásra számítottunk, a pályaművek olvasása során már biztosak voltunk benne, hogy azok mindegyike megfelelő színvonalú a kötetbe kerüléshez. Persze azért kisebb-nagyobb javításokat végeztünk, mielőtt a szerkesztésbe kezdtünk. A végeredményt „tarthatja most kézben” a tisztelt olvasó.

Emlékeztetőül a pályázat témája az alábbi volt:

„2201-et írunk. Az emberiség már megoldotta a rövid távú űrutazás alapvető problémáit, és a bátor szívű kozmonauták keresztül-kasul bejárták a Naprendszert. Állandó kolóniák épültek a Holdon, és folyamatban van a Mars terraformálása. Több égitesten rég letűnt civilizációk nyomaira bukkantak a kutatók, és megtörtént a földönkívüli élet felfedezése is. A hatalmas léptékű tudományos fejlődés ellenére a mélyűr és az idegen égitestek még mindig számos életveszélyes helyzetet tartogatnak az űr meghódítói számára. Ebben a sötét és hideg világban komoly előnyt jelent, ha az űrhajós vámpír. Természetesen a közönséges emberek is nap mint nap felszállnak a XXIII. századi technika csúcsát képviselő űrhajókra – már amennyire hétköznapi lénynek lehet tartani egy bátor űrjárót.”

A pályázatra olyan műveket vártunk, amelyek a fent ismertetett jövőbeli világban játszódnak. Vámpír űrhajósok, megvadult robotok, őrült tudósok, vérszomjas idegenek vagy pusztító marsi baktériumok – minden jöhetett. A történet lehetett komor, de természetesen vevők voltunk a humoros írásokra is, hiszen reméljük, hogy az emberiség a jövőben is megőrzi a humorérzékét.

A pályázati műveket tartalmazó e-book végül elkészült, melyet a Lidércfény Könyvek oldaláról lehet letölteni, vagy közvetlenül a következő linkről:

https://konyvek.lidercfeny.hu/vampir/avilagegyetemvandorlovampirjai_print.pdf

A Lidércfény szerkesztősége kellemes szórakozást és kikapcsolódást kíván az antológia olvasóinak!

This entry was posted in Horror, Pályázat, Sci-fi and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?