Megjelent a Galaktika magazin 304 és 304 XL száma!

galaktika_304A Galaktika magazin júliusi számát Vaszilij Golovacsov novellája nyitja, melyben egy gigászi aszteroida veszélyezteti a Földet. Tom Hankset új szerepben ismerhetjük meg, íróként: „Alan Bean plusz négy fő” című írásában bebizonyítja, hogy legmerészebb álmaink is megvalósíthatók. A Jason Sanford által megalkotott világban az esőtől hajtott felhőhajók befolyásolják egy település mindennapjait. Ann Leckie szerint a távoli jövőben is fontos tudatos vásárlónak lenni. Wolfgang Jeschkére (A CUSANUS-JÁTSZMA) emlékezünk „Ramsey atya halotti miséi”-nek izgalmas történetével. A havi retro Jim Johnston „A tengerár nyomában” című novelláját eleveníti fel. A magyar szerzők közül Bojtor Iván laza beszélgetést jelenít meg egy fontos csatával kapcsolatban, Szilágyi Zoltán az autók automata sofőrjeinek öntörvényű működését állítja a középpontba, Márki István pedig egy idegen faj szempontjából vizsgálja az emberi lény alaptermészetét.

Korcsmáros Pál Urm megszökik című képregényének második részét olvashatják ebben a számban, melyet a Sztrugackij testvérek egyik elbeszélése („A spontán reflex”, Galaktika 273) ihletett. Interjút készítettünk Burger Istvánnal, a magazin főszerkesztőjével, melyben az olvasói kérdőív fontos tanulságairól esik szó. A szférák zenéje az új Star Wars-film apropóján John Williams filmzenéit mutatja be. A Kapcsolatfelvétel az SF szakosztály aktuális előadását, a Trafó estjét és egy Galaktika-beszélgetést ismertet. A filmrovat két borzongató norvég művész-horrorfilmet ajánl a nyári meleg alternatívájaként.

A tudományos főanyag a Terminátor-világ víziójával kapcsolatban tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások űrhőmérőről, okospohárról, drónszelfiről, valamint egy nyomtatott hídról.

Az XL-kiadás a harmadik Perry Rhodan-történetet (A sugárzó kupola) tartalmazza, ezenkívül Tanith Lee-re emlékezünk egy sejtelmes novellájával („Elle est trois”), valamint egy minitörténettel.

A Galaktika 304. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?