Itt a Galaktika 302 és a 302 XL!

galaktika_302A Galaktika magazin májusi számát Kim Stanley Robinson (A RIZS ÉS A SÓ ÉVEI; ÁRRAL SZEMBEN) művének befejező része nyitja, a háborút szemléli különösen érdekes emberi nézőpontból. Robert Sheckley egy megszállott ember furcsa történetét meséli el élete nagy kívánságáról. Patricia McKillip egy boszorkány és egy ifjú varázsló találkozása kapcsán valóság és álom határait mossa össze. Robert Reed az univerzumot egy hatalmas házhoz hasonlítja, ami nincs kihasználva. Tanith Lee Hófehérke történetét írja újra, árnyalva a mese hagyományos szerepeit. A havi retro William Campbell Gault „Köd” című novelláját eleveníti fel. A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla egy galaktikus háborút jelenít meg, majd Kenessei András két intelligencia párbeszédét adja közre.
Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének kilencedik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Cannibal Holocaust bakelit-megjelenését ünnepli. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség márciusi sci-fi estjéről, a tavaszi MondoConról és egy izgalmas Kubrick-estről számol be. A filmrovat a Csillagok háborúja új epizódjait és a sorozattal kapcsolatos jövőbeli terveket járja körül. A tudományos főanyag a Mad Max című film jelenkori realitásával kapcsolatban tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások az androidos sütőről, a csukló-projektorról, az egyperces akkumulátorról, a Moscase okostokról, valamint a Hubble űrteleszkóp történetéről.

Az XL-kiadás Robert Bloch kisregényét (Túlzsúfolt Föld) és két novelláját (A Csillagvámpír; Nem szeretem magát, Fell doktor) tartalmazza.

A Galaktika 302. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?