Arthur C. Clarke: 2001. Űrodisszeia

galaktika_spaceIsmét megjelent a 2001. Űrodisszeia, Arthur C. Clarke egyik legismertebb, legsikeresebb regénye, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban, a Metropolis Media gondozásában. A mára már négyrészessé nőtt történet epikus első kötetét most megújult kiadásban és különleges plusz tartalmakkal kiegészítve tarthatja kezében az olvasó.

Vajon lehetséges, hogy az emberi civilizáció fejlődése az ősidőkben idegen lények beavatkozása nyomán indult el? És ha igen, mi lehetett a célja ezeknek az idegeneknek?

A 21. század űrhajósai a Naprendszer felfedezése során földönkívüliek nyomaira bukkannak. A lelet egészen új megvilágításba helyezheti Földünk történelmét. Ezért egy maréknyi kutató az emberiség legfejlettebb mesterséges intelligenciájának társaságában expedícióra indul az óriásbolygók felé, hogy választ keressenek a felvetődött kérdésekre. De amit ott találnak, az a legfantasztikusabb elképzeléseiket is felülmúlja.

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick 1964-ben elhatározta, hogy elkészíti minden idők legjobb SF-filmjét. Négyévi munkával valósult meg a 2001. Űrodisszeia, és ma már bátran állíthatjuk, hogy a végeredmény mérföldkő lett a zsáner történetében. És Clarke „melléktermékként” íródott regénye is bekerült a klasszikusok panteonjába. A legismertebb SF-könyvek között tartják számon, három folytatása született, és – méltán – legendává vált a maga nemében.

Ezt a legendát most új kiadásban adjuk az olvasók kezébe, megőrizve Göncz Árpád eredeti, veretes fordítását, de olyan különleges plusz tartalmakkal kiegészítve, amelyek most jelennek meg először magyarul: egy megemlékezéssel, egy, az ezredfordulóra készült előszóval, valamint a regény egyik forrásnovellájával!

„Tele költészettel, tudományos képzelőerővel és tipikus clarke-i iróniával.”
– New Yorker

„Káprázatos… szívszorító… próbára teszi az elmét.”
– Time Magazine

Letölthető könyvrészlet:
https://www.scribd.com/doc/259995575/2001-%C5%B0rodisszeia-reszlet

A 2001 Űrodisszeia akciós áron megrendelhető a Galaktikabolt.hu webáruházban:
http://galaktikabolt.hu/termek/arthur_c_clarke_-_2001_urodisszeia.html

Márciusban újra a mozikba került Kubrick klasszikus filmje. Aki jegyet vált rá, 35% kedvezménnyel vásárolhatja meg a könyvet, vagy az új kötet megvásárlása után 35% kedvezménnyel nézheti meg a filmet.

This entry was posted in Hírek, Sci-fi and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?