A. O. Esther: Összetört glóriák III. – Az Életfa

ida_gloriak3Nemrég jelent meg A. O. Esther Összetört glóriák című regénysorozatának a harmadik kötete, Az Életfa. Mivel az első két rész is tetszett, kíváncsian vettem kezembe a könyvet, és szerencsére nem kellett csalódnom.

Az előző két kötethez hasonlóan lendületes stílusban bontakozik ki az izgalmas cselekmény, aminek köszönhetően szinte le sem lehet rakni a könyvet olvasás közben.

A harmadik részben egy igen sötét és különös világba kísérhetjük el a jól ismert szereplőket, útjuk ugyanis egyenesen a Pokol mélyére vezet, ahol minden tele van gonoszsággal, és semmi sem az, aminek látszik. A Mennyország csodáit ismerő angyalok számára még a földi élet is kemény megpróbáltatást jelentett, de a bajba került Sophiel megmentése érdekében habozás nélkül vállalták a borzalmakkal teli, pokolbéli utazást.

Az alvilágban nemcsak élőholtakkal, szörnyekkel és démonokkal kellett megküzdeniük, hanem a sötétség, a különféle káprázatok és saját kételyeik is megnehezítették a helyzetüket. Hiába voltak erős, természetfeletti képességekkel rendelkező lények, ezen a szörnyű helyen sikerük hajszálon függött, és minden tudásukat latba kellett vetniük, hogy szembeszállhassanak a gonosz lényekkel, akikhez képest az előző részek sötét lelkű boszorkányai még egész „kedvesek” voltak.

Összességében ez a könyv sokkal komorabb hangulatú, mint a korábbi kötetek. Maguk a helyszínek is számtalan borzalmat tartogatnak, és a kedves mellékszereplőket is felváltották a Pokolban szenvedő lények. Szinte teljesen eltűntek a színek (hiszen minden szövet idővel feketévé válik odalent), és a virágok illata helyett csak a mocsár bűzlik. A kedves erdei manócskáknak pedig végképp nem jutott szerep a történetnek ebben a szakaszában. (Kicsit hiányoltam is őket.)

Sophiel és az angyalok kalandjai viszont még nem értek véget. Számos megoldandó probléma és megpróbáltatás áll még előttük ebben a fantasztikus, komor és lenyűgöző elemeket egyaránt magában foglaló világban, melynek középpontjában minden szörnyűség ellenére mégiscsak az igaz szerelem ereje áll.

Az írónő már dolgozik a negyedik köteten, bár még nem lehet tudni, mikorra várható a megjelenése. Reméljük, hamarosan…

This entry was posted in Fantasy. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?