A. O Esther: Összetört glóriák – Hívogat a fény

ida_gloriak2Végre megjelent A. O. Esther Összetört glóriák című regényének második kötete a Decens Magazin Média Kft. kiadásában.

Az első kötethez hasonlóan ez a könyv is rendkívül szép, keményfedeles külsővel került a boltokba, ezért igen jó érzés kézbe venni, és szerencsére az igényesség nem csak a borítóra jellemző.

A második kötet lapjain tovább bonyolódik a szépséges Sophiel és Elijah, a bukott angyal szerelmének szövevényes története. Habár többé nem kérdés, hogy képtelenek egymás nélkül élni, boldogságuk útjában még számos akadály áll. Sophielnek angyallánca elvesztése miatt szembe kell néznie a halállal, miközben Elijah-tól társai elvárják, hogy vadásszon a lányra, amiért szabadon engedte a bezárt lelkeket, és ezáltal elpusztította a sötét angyalok seregeinek nagy részét.

Közben szörnyű ármányt szőnek Sahranfer, a sötét varázsló, ősöreg és gonosz nővérei is, akik minden áron meg akarják szerezni a Mindenség Térképét, és céljuk elérésének érdekében semmitől sem riadnak vissza. Gátlástalanul kihasználják az emberek érzéseit, egymás ellen fordítják a barátokat, szépséges külsejük alatt pedig mérhetetlen romlottság rejtőzik.

Sophielnek mindenképpen szembe kell velük szállnia, ha meg akarja védeni a barátait és az ártatlan embereket a boszorkányok hatalmától. Küldetésének sikere pengeélen táncol, az élete veszélybe kerül, közben pedig meg kell ismerkednie egy újabb borzalmas emberi érzéssel: a féltékenységgel.

Izgalmakban tehát ez a kötet sem szenved hiányt. Érdekfeszítően zajlanak az események ebben a különös, ősi és misztikus titkokkal átszőtt világban, ahol tovább folytatódik a jó és a gonosz elkeseredett harca, mely immár nemcsak seregek összecsapását jelenti. A főszereplőknek is el kell gondolkozniuk eddigi tetteikről, és szembenézni saját lelkiismeretükkel.

Az izgalmas cselekmény mellett tanúi lehetünk a főhősök gondosan ábrázolt, belső vívódásainak is, hiszen földre szállt angyalokként különösen nehéz számukra átélni a halandók érzéseit. Az események során pedig szépen kirajzolódik jellemük fejlődése is. Érdekes kérdés, hogy képesek lesznek-e ebben a gonoszsággal teli világban a helyes úton járni és a megtalálni a boldogságot.

Összességében elmondhatom, hogy nekem tetszett a második kötet is, és jó szívvel ajánlom mindazoknak, akiket magával ragadott az első könyv varázslatos világa.

A sorozat harmadik kötete (Az Életfa) várhatóan 2013 májusában fog megjelenni. Kíváncsian várom a folytatást.

This entry was posted in Fantasy and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?