Megjelent az Ősi partok!

galaktika_osi_partokMegjelent Jack McDevitt Nebula-díjra jelölt regénye az Ősi partok a Metropolis Media gondozásában a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. A nagyszabású tudományos-fantasztikus kaland kezdetén két farmer ásás közben furcsa tárgyat talál a földben, amikor pedig megpróbálják kiszabadítani, rájönnek, hogy egy futurisztikus jacht eddig használatlannak tűnő prototípusáról van szó. A lélegzetelállítóan izgalmas regény a Booklist szerint McDevitt eddigi legjobb könyve.

Jack McDevitt
Ősi partok

Az észak-dakotai farmer, Tom Lasker és fia ásás közben fura tárgyat talál. Amikor megpróbálják kiszabadítani a földből, kiderül, hogy jóval nagyobb, mint gondolták. Végül egy hajó kerül elő a mélyből, méghozzá egy futurisztikus jacht. Még csak hasonlót sem láttak soha – ami nem is csoda, hiszen a környéken közel-távol semmi hajózható víz nincs.

A jacht vadonatújnak tűnik, de vajon hogyan – és mikor – kerülhetett a föld alá? A vidéken legutóbb tízezer évvel ezelőtt hullámzott egy beltenger vize, ám ha azóta itt hevert volna a hajó, sokkal viharvertebbnek kellene lennie. A rejtély megoldásához egy újabb rejtély visz közelebb: a szomszédos sziú rezervátum területén előkerül egy hasonlóan futurisztikus anyagból készült építmény, amely mintha átjáró lenne más világokba. És benne ott egy kikötőhely, pontosan a jachthoz méretezve.

A leletek hamarosan fölkeltik a hatóságok figyelmét is, s ádáz küzdelem kezdődik a rezervátum lakói és a nemzetbiztonsági szervek között a hirtelen értékesebbé vált földterületért. De vajon mit számít néhány négyzetkilométernyi sziklás hegyvidék, ha az emberi történelem legnagyobb felfedezése a tét?

Az amerikai szerző Nebula-díjra jelölt regénye igazi nagyszabású tudományos-fantasztikus kaland, Heinlein, Clarke és Simak legjobbjait idézi. Ambiciózus és izgalmas, nem fél nagy kérdéseket feltenni – és nem marad adós a nagy válaszokkal sem.

„Mintha a régi szép idők SF-je támadna fel… fordulatos történet, lélegzetelállítóan izgalmas befejezéssel.”
– New York Daily News

„Ellenállhatatlanul magába szippant, McDevitt eddigi legjobb könyve.”
– Booklist

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?