Megjelent a Kettős csillag!

galaktika_kettoscsillagMegérkezett az SF nagymestere, Robert A. Heinlein Hugo-díjas regénye a Kettős csillag a Metropolis Media gondozásában a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban.

Robert A. Heinlein
Kettős csillag

Lorenzo Smythe, a lecsúszott színész bárokban tengeti napjait, alkoholmámorba menekülve szakmai kudarcai elől. Aztán egyszer egy idegen meghívja egy italra, és mire észbe kap, egy űrhajón csücsül, úton a Mars felé.

Megbízóitól megtudja, hogy élete legfontosabb szerepét szánják neki, de ha nem vigyáz, ez lesz az utolsó is. Egy, az ellenlábasai által elrabolt, vezető politikust kell helyettesítenie, és a tét nem kevesebb, mint háború vagy béke, méghozzá bolygóközi szinten!

A Nagy Lorenzónak tehát össze kell szednie magát, mert ezúttal nem csupán a kritikusokat kell meggyőznie alakításával, hanem párthíveit és ellenségeit is, mert amennyiben kiderül a turpisság, aranyélete egyszeriben véget ér. Ha azonban elég hihetően játszik, könnyen egy merénylő célkeresztjében találhatja magát.

Az SF nagymestere Hugo-díjas regényében maró politikai szatírát vegyített a tőle megszokott vérbeli tudományos-fantasztikumba, és a végeredmény egy olyan klasszikus lett, amelyet mára a szépirodalmi kánon is befogadott.

„Senki más nem tudja a Heinleinéhez hasonló profizmussal ötvözni a tudományt és a fantasztikumot.”
– New York Herald Tribune

„Nemcsak Amerika első számú SF-írója, de egyenesen az egész világé!”
– Stephen King

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?