Megjelent az IdőŐrség!

galaktika_idoorsegMegérkezett az Őrség-ciklus újabb kötete a Metropolis Media gondozásában a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. Vlagyimir Vasziljev IdőŐrségében Dmitrij Svedov visszatér két éves pihenőjéről, hogy újjáélessze a Nappali Őrséget. Vasziljev Szergej Lukjanyenko világát gondolta tovább, izgalmas, új történettel bővítve a ciklust.

Vlagyimir Vasziljev
IdőŐrség

Dmitrij Svedov Setét Másféle két év pihenő után visszatér, és második szintű létére azonnal vezetői feladatot kap: menjen Kijevbe, és élessze újjá a felmorzsolódott Nappali Őrséget. Ám épphogy elkezdi a hivatal felállítását, rejtélyes gyilkosságok történnek, melyek különös ismertetőjegye, hogy az áldozat életenergiáját elszívták.

A nyomozás első percétől kezdve egyre szövevényesebb helyzetekbe kerül bele, olyanokba, amelyeket még a Legfelső szintű mágusok sem képesek megmagyarázni, pláne megoldani. A szálak idegen mágusokhoz vezetnek, akik egy másik, ismeretlen szférában tevékenykednek, nincs nyomuk a Homályban. Mintha az időben ugrálnának.

Svéd egyre inkább azt veszi észre, hogy nem ő irányít, a nyomozás vezeti őt. Folyamatosan döbben rá, hogy miközben olyan dolgokat old meg, amiket a legmagasabb rangúaknak sem sikerült, furcsa, háromoldalú meccset játszanak vele a Fénypártiak, a Setétek és az Inkvizíció…

A Nappali Őrség társszerzője, a Káosz-Őrség írója továbbgondolta Szergej Lukjanyenko világát, izgalmas, új történettel bővítve a ciklust. Más szereplők, más helyszínek, de a hangulat a régi.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?