Megjelent a Darwinia!

galaktika_darwiniaMegérkezett Robert Charles Wilson Aurora-díjas regénye a Metropolis Media gondozásában a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. A Darwiniában egy új kontinens jelent meg Európa helyén tele ismeretlen növényekkel és állatokkal, elképzelhetetlen veszélyekkel és fantasztikus titkokkal.

Robert Charles Wilson
Darwinia

1912 márciusában a Föld történelme új irányt vett. Bekövetkezett a Csoda, és Európa addig ismert formájában megszűnt létezni. A helyén megjelent Darwinia, egy új kontinens tele ismeretlen növényekkel és állatokkal, elképzelhetetlen veszélyekkel és fantasztikus titkokkal.

A környező vidékekről expedíciók indulnak a felderítésére, többek között a vallási fundamentalisták hatalmába került Amerikából is, mely újra el akarja vinni a civilizációt e friss Újvilág vadkeletére. Az expedícióba jelentkezik Guilford Law, a fiatal fényképész, aki gyermekkorában átélte a Csoda bekövetkeztét, és most különös álmok kísértik. Álmok, melyek mindenre magyarázatot adhatnak, talán még létezésünk alapkérdéseire is.

A kanadai sztárszerző újabb regénye az izgalmakat halmozva gondolkodtat el világunk törékenységéről, valóságunk viszonylagos voltáról. A mű megjelenését követően elnyerte az Aurora-díjat, és a Hugo-jelöltek közé is beválogatták.

„Mintha Stephen Kinget, Michael Moorcockot, Philip K. Dicket és H. P. Lovecraftot olvasnánk egybegyúrva. Mindemellett a mű bámulatosan koherens.”
– Publishers Weekly

„Edgar Rice Burroughs, Jules Verne és H. G. Wells legjobb hagyományait követi. Letehetetlen!”
– Toronto Globe and Mail

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?