A. O Esther: Összetört glóriák IV. – A Mennyország kulcsa

ida_gloriak4Novemberben megjelent az Összetört glóriák sorozat negyedik kötete, melynek címe A Mennyország kulcsa.

Ebben a kötetben is tovább folytatódnak Sophiel és az angyalok kalandjai, akiknek bár sikerült visszatérniük a Pokolból, a földi világban is még számos gonosszal kell szembenézniük, ha meg akarják védeni az emberek életét.

Utazásaik során újabb csodálatos vidékeket ismerhetünk meg, például a törpék legendás, földalatti birodalmát, mely bővelkedik az apró termetű, de nagy tudású mesterek alkotásainak pompás szépségeiben. Találkozhatunk jó boszorkányokkal, harcos vikingekkel, gonosz óriásokkal és a tó mélyén élő sellőkkel, akik a szirénekhez hasonlóan csúnyán elbánnak az arra tévedő utazókkal.

Sophiel és Elijah szerelme továbbra is hangsúlyos eleme a történetnek, de emellett igen fontos szerepet kapnak az egyéb emberi kapcsolatok, barátságok és szövetségek is. A két angyal számára sem egyszerű összeegyeztetni kettejük csodálatos világát (melyben csak ők léteznek) az őket körülvevő zord valósággal, amiben gondoskodniuk kell a barátaikról, védelmezni a szövetségeseiket, szembeszállni a világot fenyegető gonosszal és eleget tenni minden egyéb kötelezettségnek.

A hősökre váró sok megpróbáltatás és a körülöttük egyre inkább erőre kapó sötétség ellenére a könyv egyik legfontosabb eleme a rendíthetetlen optimizmus. A történetet olvasva egy percig sem kétséges, hogy a szeretet képes csodát tenni, az őszinte megbánás elnyeri a bűnök bocsánatát, és a legelvetemültebb lények is képesek jó útra térni.

Ha minden igaz, hamarosan kézbe vehetjük majd a történet ötödik kötetét is, amely várhatóan 2014 tavaszán fog megjelenni.

This entry was posted in Fantasy. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?