VIII. Lidércfény Pályázat, avagy Orkok és Coltok

Képzeljük el, hogy egy középkorias fantasy világban megindul a technikai fejlődés! A kiváló technikai érzékkel megáldott törpék feltalálják a gőzgépet, arany helyett inkább szenet bányásznak, és vasutakat kezdenek építeni. A kard és az íj gyorsan elavulttá válik, helyüket pedig átveszi a hatlövetű és az ismétlőpuska. Az emberek pisztollyal az oldalukon lóra – vagy vonatra – ülnek, és megindulnak, hogy új, eddig lakatlan területeket hódítsanak meg egyre növekvő népességük számára, és poros kisvárosokat alapítsanak, ahol a legfontosabb épület a kocsma, és a háttérben ördögszekeret görget a szél. Az ork banditák ócska sisakjukat sombreróra, baltájukat pedig puskára cserélik, de ősi szokásaik egyébiránt nem változnak: továbbra is lesben állnak az utak mellett, és fegyverrel próbálják megszerezni más, dolgosabb fajok munkájának gyümölcsét. Eközben a természettel harmóniában élő, de kis lélekszámú elf törzsek elkeseredetten próbálják meg elkerülni, hogy a többi terjeszkedő faj rezervátumokba zárja őket. Persze a régi világ sem tűnik el teljesen: továbbra is léteznek jó és gonosz varázslók, az istenek ezután is meghallgatják jámbor híveik imáit, és a sötét varázslatok által mozgatott csontvázak, zombik és más élőholtak is veszélyt jelenthetnek a gyanútlan utazóra.

Nézzük meg, hogy mi történik egy olyan világban, ahol egyszerre létezik a Colt revolver és a mágia, ahol pisztolyhősök és varázslók állnak ki egymással párbajra a faházak között egy vitatott kártyaparti miatt, patakokban folyik a whisky és a törpe pálinka, és goblin mosodások tisztítják a jobb sorsa érdemes hősök porlepte ponchóit. Előfordulhat-e az, hogy egyik oldalon állnak a törpék, a másik oldalon az orkok, középen pedig egy troll? És igaz-e, hogy ezen a világon is kétféle ember (ork, törpe, elf) van: az, akinek töltve van a pisztolya, és az, aki ás?

A pályázatra olyan, a terjedelmi kiírásnak megfelelő novellákat várunk, amelyekben az író az általa kidolgozott fantasy-vadnyugati világban egy vagy több szereplő szemszögéből írja le történetet.

Beküldési határidő: 2013. július 31., éjfél

A teljes kiírás itt érhető el, fontos technikai részletekkel!

This entry was posted in Hírek, Pályázat and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?